Inici » Cervera acull la campanya “Dades per al canvi” del SIAD
Cervera acull la campanya “Dades per al canvi” del SIAD

Cervera acull la campanya “Dades per al canvi” del SIAD

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Consell Comarcal de la Segarra organitza “Dades per al canvi” amb l’objectiu de donar a conèixer les seves dades, i així visibilitzar les situacions de violència masclista a la comarca, a través d’unes instal·lacions a l’espai públic de Cervera i Guissona.

Enguany el SIAD del Consell Comarcal de la Segarra vol visibilitzar les situacions de violència masclista a la nostra comarca per tornar a incidir en el missatge que a la Segarra també passa, que a la Segarra també hi ha situacions de violència masclista.

Per visibilitzar la violència masclista a comarca han treballat a partir de les dades que coneixen bé, dades de les atencions i assessoraments fets a dones en situació de violència masclista des del SIAD durant aquest últim any.

La campanya “Dades per al canvi” vol situar les dades del SIAD al centre de les mirades. Per això s’ha treballat conjuntament amb els alumnes del cicle d’escultura aplicada a l’espectacle de l’Escola d’art superior i de disseny Ondara en la conceptualització i execució d’unes instal·lacions.

Aquestes instal·lacions se situaran en diversos emplaçaments de l’espai públic tant a Cervera com a Guissona, durant la setmana del 25 de novembre, per tal d’acostar les dades a la ciutadania i fer-les accessibles.
Representen, d’una forma artística, les dades del nombre d’assessoraments i atencions realitzades, així com de les dones a les quals ha assessorat durant aquest últim any el servei.

Un total de 7 instal·lacions entre Cervera i Guissona representen una realitat d’avui a la nostra comarca. A Cervera hi ha 4 instal·lacions, que poden visitar-se del 24 al 29 de novembre a les places de la Universitat, de Santa Anna i de Joan Salat, i a l’entrada del Consell Comarcal de la Segarra. 

La campanya “Dades per al canvi” pretén a més a més de visibilitzar la violència masclista com una realitat a la nostra comarca també donar a conèixer el SIAD com a recurs comarcal gratuït on les dones en situació de violència masclista poden adreçar-se per rebre informació i assessorament jurídic i psicològic.

Des del Consell Comarcal de la Segarra es destaca la col·laboració i l’acompanyament dels Ajuntaments de Cervera i de Guissona en la realització d’aquesta campanya així com les línies de finançament que han fet possible la campanya provinents de bonÀrea, l’Àrea d’Igualtat de la Diputació de Lleida i del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Informació i imatge aportat pel Consell Comarcal de la Segarra.