Inici » Campanya “Cervera lliure d’agressions masclistes”
Campanya “Cervera lliure d’agressions masclistes”

Campanya “Cervera lliure d’agressions masclistes”

Estem a les portes d’un altre 25N, Dia internacional contra les violències masclistes, i la xifra de feminicidis segueix sent molt preocupant. Aquest any 2020 ja es comptabilitzen 24 feminicidis al conjunt dels Països Catalans.

El feminicidi és el tipus de violència masclista més visible, el que surt als mitjans de comunicació, però no és més que la conseqüència de tot un ventall de violències silenciades i normalitzades que cal combatre-les. Aquestes violències masclistes són un problema d’origen sociocultural, situades al moll de l’os de l’estructura social: les trobem al carrer, als mitjans de comunicació, a les nostres feines, a l’escola, a les nostres llars, etc.

“Cervera lliure d’agressions masclistes” és una campanya de la Regidoria de Polítiques Feministes i LGBTI+ que pretén obrir finestres i balcons. D’una banda, per fer visible el problema i, de l’altra, per prendre consciència comunitària. Les violències masclistes NO són un fet aïllat, NO pertanyen a l’àmbit privat, NO m’afecten només a mi.

Segons la regidora de Polítiques Feministes i LGBTI+, Mireia Brandon, “cal fer visible aquesta xacra, prendre’n consciència i mostrar el nostre rebuig. Per fer això possible, ens necessitem totes i tots, perquè sabem de la força que tenim juntes i organitzades”.

La campanya anima la ciutadania a fer visible la seva protesta penjant un domàs al balcó amb el lema “Cervera lliure d’agressions masclistes”. Els domassos es poden recollir, de manera gratuïta, en un total de 18 establiments comercials de la ciutat que col·laboren amb la campanya.

Cervera, 16 de novembre de 2020.