Inici » Calendari de la recollida selectiva porta a porta a Cervera
Calendari de la recollida selectiva porta a porta a Cervera

Calendari de la recollida selectiva porta a porta a Cervera

La recollida selectiva porta a porta estableix un calendari, amb uns dies determinats per a cada fracció, i un horari per treure les deixalles davant de casa, de 20 a 22 hores, que cal respectar per a una bona recollida dels residus.

La fracció orgànica es recull els dimecres, divendres i diumenge; els envasos, els dilluns i els dijous; el rebuig, els dimarts; i el paper i el cartró, els dissabtes.
El vidre cal llençar-lo ens els diferents contenidors iglú que estan repartits per la ciutat.

Les bosses d’escombraries no es poden llençar a les papereres dels carrers ni deixar al costat dels contenidors de vidre.

Segons el regidor de Civisme, Jordi Pons, “la majoria de la ciutadania separa correctament els residus i respecta els horaris de recollida, però continuem incidint per arribar al 100% de la població”.

La gestió dels residus a la Segarra va càrrec del Consell Comarcal, amb la col·laboració dels ajuntaments.

Les darreres dades publicades per l’Agència de Residus de Catalunya indiquen que els municipis amb millors índexs de reciclatge són els que tenen implantada la recollida porta a porta. En algunes poblacions se supera el 80 % de recollida selectiva. I cada vegada són més els pobles i ciutats que adopten aquest sistema, implantat ja a un total de 124 municipis catalans.