Inici » Avís sobre la situació de la Covid-19 a Cervera
Avís sobre la situació de la Covid-19 a Cervera

Avís sobre la situació de la Covid-19 a Cervera

En la darrera setmana hi ha hagut un repunt important de casos de Covid-19 a la ciutat de Cervera. Entre els dies 7 i 10 de juliol s’han detectat 14 nous casos, tots entre persones joves.

La variant Delta del virus està del tot implantada i la seva transmissibilitat és molt alta; tot i que la gravetat no ho és tant. Però és millor no tenir infecció que tenir-la lleu.

Demano a la població que extremi les mesures, que el comportament sigui prou acurat per evitar transmissions i que en els nostres contactes portem mascareta i mantinguem la distància. No deixem de fer coses, però fem-les bé.

La situació té certa gravetat. Les autoritats en són conscients i, en cas d’endarrerir-se les millores, hi haurà més restriccions.

La vacunació avança a bon ritme, però no és suficient encara per ser el mur que aturi la transmissió.

Hi ha una part significativa de la població que no s’ha vacunat, tot i poder fer-ho. El 6,5% de persones entre 70 i 79 anys no ho ha fet; d’entre 60 i 69 anys no s’ha vacunat el 15,5%; d’entre 50 i 59 el 18,5%; i d’entre 40 i 49 la xifra és del 28,5%.

Les franges més joves tenen percentatges més alts de no vacunació, però fa pocs dies que es poden vacunar i cal esperar que ho faran massivament.

La responsabilitat social obliga a vacunar-se. La llibertat individual de no fer-ho, tot i ser respectable, no és lògica.

Salut!

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, dilluns 12 de juliol de 2021.