Inici » Alumnes de l’institut La Segarra instal·len elements elèctrics als karts del parc de trànsit de Cervera
Alumnes de l’institut La Segarra instal·len elements elèctrics als karts del parc de trànsit de Cervera

Alumnes de l’institut La Segarra instal·len elements elèctrics als karts del parc de trànsit de Cervera

L’alumnat del Cicle formatiu Tècnic/a en Electromecànica de Vehicles Automòbils, de l’institut La Segarra, ha començat el projecte d’instal·lació d’elements elèctrics als karts del parc municipal de trànsit.

El regidor d’Educació i Seguretat, Ricard Vicente, juntament amb el caporal de la Policia local i responsable de la formació en seguretat viària, Sisco Nogales, han anat a visitar el kart prototip amb el qual han començat a treballar els estudiants de l’IES La Segarra. 

L’objectiu final és que tots els karts del parc municipal disposin dels elements elèctrics de senyalització. D’aquesta manera, quan els alumnes faran les pràctiques d’educació viària, a més d’aprendre a conduir i respectar els senyals, podran realitzar les indicacions com fa un vehicle a la via pública: col·locant els intermitents, visualitzant la frenada amb llums de fre, etc.

El projecte es va iniciar per tal que els alumnes del cicle formatiu fessin un crèdit de treball dins del curs. La Paeria de Cervera hi ha col·laborat amb l’aportació del material necessari per instal·lar al vehicle.

 

El regidor d’Educació i Seguretat, Ricard Vicente, “elogia la iniciativa i mostra el seu agraïment a l’institut La Segarra per la bona tasca que porten a terme amb la millora i el manteniment dels karts”. 

En aquest sentit, cal afegir que en breu està prevista la signatura d’un conveni entre la Paeria i l’institut La Segarra per formalitzar les pràctiques que l’alumnat del cicle formatiu d’electromecànica realitza en el manteniment i la reparació dels karts del parc municipal.

 

El parc de trànsit disposa de set karts per a la realització de les classes pràctiques d’educació viària, que imparteix la Policia Local de Cervera. 

L’institut La Segarra imparteix el  Cicle formatiu Tècnic/a en Electromecànica de Vehicles Automòbils, uns estudis que capaciten per realitzar operacions de manteniment, muntatge d’accessoris i transformacions a les àrees de mecànica, hidràulica, pneumàtica i electricitat del sector d’automoció. El cicle, de dos cursos acadèmics, és dual i inclou pràctiques en empreses.