Inici » “28J: un Orgull”
"28J: un Orgull"

“28J: un Orgull”

Des de la Paeria de Cervera commemorem el 28 de juny, Dia internacional de l’orgull LGTBI+. “28J: un Orgull” és el Manifest de la Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+ que podeu llegir a continuació:

28J: UN ORGULL

Finals de juny i arriba un nou 28J. Aquell dia marcat del calendari per a recordar-nos la lluita per a l’alliberament lèsbic, gai, bisexual i transexual. Aquell dia que ben encertadament se l’anomena dia de l’orgull. I és que estimar a qui vulguis i com vulguis és un orgull en majúscules, perquè ens apropa a la societat que volem ser. Malauradament, encara queda camí per recórrer.

I en aquest viatge, les administracions tenim l’obligació d’assumir responsabilitats. Cadascuna al seu nivell, però és indubtable que totes les administracions catalanes hi tenim un paper. En aquest sentit, com a Administració local, ens creiem el paper d’agents de prevenció, visibilització, sensibilització, formació, etc. Es tracta d’assolir espais segurs per a tothom i garantir l’exercici de llibertats:

Una banderola al balcó es transforma en una declaració d’intencions.

Una dotació de llibres als centres educatius locals sobre diversitat familiar i sexual, en una petita llavor a favor de la tolerància i contra l’assetjament escolar.

Una formació als instituts, en un pas endavant per construir un futur alliberador, amb igualtat real d’oportunitats i justícia social.

Una formació a electes, en una Paeria més oberta i receptiva.

Una bandera onejant a l’asta de la Plaça Major, en un missatge clar que la ciutadania de Cervera és diversa i això és motiu d’orgull.

Una muntanya de petites accions quotidianes, ens apropen a una Cervera cada cop més justa i feminista.

Així doncs, per part de la Paeria de Cervera seguim amb el compromís que vam assumir de visibilitzar el 28 de juny i mantenir, la resta de l’any, la reivindicació del dret a ser, a vestir-se, a expressar-se i a estimar com cadascú vulgui, amb tots els drets, totes les llibertats i tot l’orgull.

Ni un pas enrere per la llibertat sexual!

 

Mireia Brandon i Trepat
Regidoria de Polítiques Feministes i LGTBI+