Inici » “Setembre”
“Setembre”

“Setembre”

Comunicat del paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana, sobre la situació de la Covid-19 a Cervera (dilluns, 7 de setembre de 2020).

Setembre significa fi de vacances, retorn a la feina o a l’escola i a Cervera, a més a més, festa i cultura. Aquest any amb evidents matisos, però.

Totes les autoritats sanitàries recomanen la reducció del nombre de reunions i trobades i, en tot cas, que es facin de forma segura i aplicant tot tipus de precaucions.

Tanmateix, és del tot necessari continuar tenint activitat social malgrat la presència del virus, fent tot el possible per evitar que aquest s’estengui i mantenir estables, o disminuir, els índex de l’epidèmia.

Cal que ho fem així i, d’aquesta manera, podrem gaudir plenament de les activitats programades aquest setembre: la Festiuada, la Diada Nacional, la Isagoge i la Festa Major de tardor, que s’estan programant i organitzant amb molta cura i amb una rigorosa definició de les mesures de seguretat establertes en els protocols marcats pel PROCICAT.

Com s’ha exposat en altres comunicats, vivim temps d’incertesa i cal que anem aprenent a conviure amb ella. No tenim referències sòlides sobre les quals preveure el resultat del que volem fer i, desafortunadament, això fa que potser haguem de canviar decisions. Però aquesta mancança de certesa no ens ha de paralitzar i hem d’anar endavant mirant, això sí, a tots els costats i, en cas d’evidència de perill, corregir el rumb o aturar-se en el camí.

Farem nostre aquest setembre, amb festa i salut.


Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 5 de setembre de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

 

CASOS POSITIUS

CASOS POSSIBLES

ACTUALITAT

34

4

ACUMULAT

221

942

 

El nombre de casos positius actual repunta una mica. Després del pic de 32 persones, del 28 d’agost, posterior a les analítiques completes de les dues residències de gent gran de Cervera, s’havia iniciat un lleuger descens fins a l’1 de setembre, data en què hi havia 28 positius a Cervera.

Hi ha un augment de 6 casos en 4 dies. No és alarmant per volum, però tot canvi de tendència ens indica que cal mantenir-se alerta i extremar les mesures de prevenció i protecció, conegudes de sobres per tota la població.

Aquest augment no és a causa de cap brot concret, com en el cas de les residències, sinó que és resultat de contagis comunitaris que poden haver-se produït en qualsevol de les interaccions familiars o socials. No han causat afectació greu en la condició física de les persones contagiades, però suposa un augment dels agents que poden estendre la malaltia. Cal tenir cura especial aquest dies previs a l’inici del curs escolar per iniciar-lo amb el mínim possible de persones que puguin ser potencials transmissores de la Covid-19.

En els propers dies, haurien de baixar les dades de contagi. Ho faran per les altes que es produiran a les residències de gent gran. A Mare Güell solament hi resta una persona contagiada i n’hi ha 14 a Mare Janer. Aquesta setmana és probable que totes o moltes d’elles superin la malaltia, un cop passat el termini habitual de guariment.

Si, d’altra banda, es controla el contagi comunitari podrem garantir un retorn laboral i escolar més segur.

L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos actius en un dia concret és la següent:

L’evolució en les dues darreres setmanes dels casos acumulats és la següent:

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, dilluns 7 de setembre de 2020.