Inici » Un concert brillant de la pianista Yukiko Akagi va culminar una nova edició del “Maria Canals porta cua” a Cervera

Un concert brillant de la pianista Yukiko Akagi va culminar una nova edició del “Maria Canals porta cua” a Cervera

El Conservatori de Música i la Paeria de Cervera van organitzar, divendres 24 de maig, una nova edició de la iniciativa cultural “El Maria Canals porta cua”, que va instal·lar un piano de cua a la plaça Major, al voltant del qual es van succeir activitats pedagògiques i musicals.

Durant el matí, mig miler d’alumnes dels tres centres escolars de primària de Cervera i de la llar d’infants Arrel assistiren a la representació d’”El Petit Príncep”, a càrrec de la companyia teatral Campi Qui Pugui, Pol Riu -fent de Petit Príncep- i Santi Riu -al piano-.
Imatge de la representació (foto Oliver Adell).
I després de la gran rebuda de l’espectacle teatral, els infants pogueren passar a tocar el piano, alhora que se’ls explicava com funcionava aquest rei dels instruments. Un moment sens dubte molt impactant per als més petits que mai havien pogut tocar un piano, i en què la seva cara reflectí l’instant d’alegria que els va suposar.

A la tarda la pluja no va permetre oferir el Cafè Concert i les primeres audicions es desplaçaren a l’Auditori Municipal.
Després, però, es pogué retornar a l’activitat a la plaça Major, on els alumnes del Conservatori i també altres de fora interpretaren les seves obres en repertori.

També durant la tarda, i al Conservatori, la pianista Yukiko Akagi oferí una classe magistral a l’alumna Anastasya Mostishko -que enguany acaba els seus estudis al centre- i després un memorable concert, a la plaça Major, amb obres de Chopin i Rachmaninoff.
Sens dubte una brillant manera de cloure el dia pianístic i d’impactar els joves estudiants de piano, que quedaren embadalits i demanant una fotografia amb la pianista.

Aquesta activitat, que enguany arriba a la seva desena edició, vetlla per la difusió de la música i més concretament per l’apropament del piano a tota la societat. Per això es treu un piano al carrer i es posa a l’abast de tothom que s’hi vulgui atansar i tocar-lo.
Una forma més d’apropar l’activitat que es duu a terme al Conservatori a la població cerverina i que serveix per incentivar a tot l’alumnat.

Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera).