Inici » Transports inicia la darrera fase d’obres al ferm de l’A-2 a l’altura de Cervera

Transports inicia la darrera fase d’obres al ferm de l’A-2 a l’altura de Cervera

El subdelegat del Govern de l’Estat a Lleida, José Crespín; el paer en cap de Cervera, Jan Pomés; el cap de la Unitat de Carreteres, Juan Antonio Romero, i responsables de l’empresa adjudicatària van visitar, dilluns 6 de maig, les obres a la variant de Cervera de l’autovia A-2.

Aquesta nova fase d’obres forma part del projecte de millora d’un tram d’uns gairebé 9 quilòmetres aproximadament, entre els punts quilomètrics 514 i 522,270, que preveu la millora del ferm en els dos sentits de circulació de l’A-2, així com en actuacions de rehabilitació estructural que es concentren en les vies laterals i en els ramals d’accés de totes dues calçades.
El projecte té un pressupost d’execució de 10,27 milions d’euros.

Les obres, iniciades dilluns 6 de maig, se situen entre els punts quilomètrics 515,117 i 514 i han comportat el desviament del trànsit en sentit Lleida per la calçada en direcció Barcelona que, al llarg del període d’obres, tindrà circulació bidireccional.
Aquestes obres es duran a terme fins al divendres 24 de maig i, com és habitual, estan degudament senyalitzades.

Amb motiu d’aquesta nova fase d’obres, el subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, juntament amb el paer en cap de Cervera, Jan Pomés, han visitat els treballs de reposició del ferm en aquest punt de la variant de Cervera. El subdelegat i el paer en cap han seguit les explicacions dels tècnics sobre els desviaments de trànsit i el calendari previst d’aquí a finals de mes per finalitzar aquesta darrera fase d’obres. Només restarà pendent la darrera capa de rodament que es durà a terme segons les disponibilitats del Ministeri. A la visita d’obres també hi ha assistit el cap de la Unitat de Carreteres de l’Estat a Lleida, Juan Antonio Romero, i responsables de l’empresa adjudicatària.

Les obres en aquest tram d’uns 2 quilòmetres en sentit Lleida donen continuïtat a les executades el passat mes de març per renovar el ferm en les vies laterals i en els ramals d’accés a l’autovia, a l’altura de Cervera. 

Els treballs de rehabilitació i millora del ferm al tram de l’autovia A-2, variant de Cervera, van començar al març del passat any i, tal com explica el subdelegat, “el Ministeri ha complert amb el calendari previst inicialment pel que fa el gruix de les obres del projecte, que finalitzarà a finals d’aquest mes de maig. L’any passat es va treballar en els carrils en sentit Barcelona i des del març del 2024 treballem en la millora dels carrils en sentit Lleida”. 

En el decurs de la visita, el subdelegat ha destacat que “en les properes tres setmanes completarem la renovació d’aquests gairebé 9 quilòmetres de l’eix viari més important per a la mobilitat dels veïns i de les empreses de la comarca de la Segarra i la via amb el volum més alt de circulació de tota la xarxa de carreteres de l’Estat a la província de Lleida”.

Informació i imatge aportat per la Subdelegació del Govern a Lleida.