Inici » Torna la Fira del Pa i el Cereal
Torna la Fira del Pa i el Cereal

Torna la Fira del Pa i el Cereal

El paer en cap, Joan Santacana, i el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, han presentat, en un acte a la cuina de l’edifici del Sindicat, la Fira del Pa i el Cereal de Cervera, que tindrà lloc els dies 21 i 22 de maig.

El paer en cap, Joan Santacana, ha afirmat que la “Fira del Pa enceta la temporada de fires a Cervera, ciutat que aspira a convertir-se en un referent firal a Catalunya”.
Ha destacat dos apostes de la Paeria de Cervera per a aquesta edició: la promoció del producte local i de proximitat, amb la col·laboració amb l’Associació de Productors de la Segarra; i la posada en valor del Sindicat, que commemora el centenari, com a patrimoni històric de Catalunya.

El regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, ha presentat les principals novetats d’aquesta edició: la instal·lació d’una carpa a la plaça Universitat, la introducció d’“experiències” gastronòmiques, la commemoració del centenari de la construcció de la Farinera del Sindicat i un nou impuls a la promoció per donar a conèixer el certamen. 

La carpa, que estarà ubicada al costat de la plaça Sant Miquel, acollirà els actes protocol·laris; les presentacions, demostracions i degustacions gastronòmiques; i les actuacions musicals. 

Les experiències gastronòmiques es concreten en maridatges de pa i olis, fruit de la col·laboració amb la Fira de l’Oli de les Borges Blanques; berenar de pa amb oli, a càrrec de l’Associació de Productors de la Segarra; presentacions dels pans de tros i de mestral; degustacions de panadons i de pa de ronyó; i demostració de cuina en directe (show cooking) a càrrec de la influencer Ana Recetas Fáciles

La Farinera del Sindicat Agrícola de Cervera es va construir entre els anys 1920 i 1922. Enguany es commemora el centenari i es pretén que per la Fira torni a esdevenir un aglutinador d’activitat. S’oferiran visites guiades gratuïtes a l’edifici i als patis es podrà visitar una mostra d’objectes agrícoles provinents de l’antic Museu del Blat i la Pagesia de Cervera.

Pel que fa a la promoció, segons Ramon Augé, “enguany es reforça per recordar a la gent que es torna a celebrar la Fira i per augmentar els visitants”. S’ha presentat un vídeo promocional, creat per Marc Llorens, que mostra tot el procés per elaborar els pans. Mentre que el cartell d’aquesta edició, fet per la dissenyadora Anna Domenjó, vol promocionar les diferents varietats de pa amb el lema “tants pans, tants barrets”.
 

La plaça Universitat serà el centre neuràlgic on es trobaran els estands. Hi haurà 35 expositors multisectorials i 6 de forns de pa. Al pati de la Universitat es trobaran estands d’energies renovables i l’Espai Petit Forner, on es faran tallers de pa a càrrec de Tere Rauret.

Per facilitar els desplaçaments dels visitants, un trenet turístic enllaçarà la plaça Universitat i la plaça del Sindicat. 

La inauguració de la Fira la farà la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, el dissabte 21, a les 11.30 hores; mentre que l’acte de cloenda anirà a càrrec de la vicepresidenta primera del Parlament, Alba Vergés, el diumenge 22, a les 20 hores.

Consulteu aquí el tríptic amb tota la programació (del 15 al 22 de maig) de la Fira del Pa i el Cereal.

Vegeu la notícia de La Segarra TV.