Inici » Salut ha realitzat 534 proves PCR al cribratge de Cervera
Salut ha realitzat 534 proves PCR al cribratge de Cervera

Salut ha realitzat 534 proves PCR al cribratge de Cervera

El Departament de Salut va organitzar un cribratge massiu a Cervera, el divendres 9 i el dissabte 10 d’octubre, que es va tancar amb 534 proves PCR fetes, majoritàriament a joves i famílies amb fills en edat escolar.

Aquesta setmana es farà un cribratge a la comunitat educativa de Cervera, que preveu la realització d’un total de 800 testos. Les proves es faran a l’alumnat i professorat de tots els centres educatius de la ciutat.

El cribratge massiu del cap de setmana va tenir lloc al pavelló polivalent, divendres en horari de matí i tarda i dissabte al matí. Les persones que es van fer el test s’havien inscrit prèviament en un formulari a la web de la Paeria.
Organitzat pel Departament de Salut, la Paeria de Cervera va col·laborar amb les tasques organitzatives, com  la cessió de l’espai, la disposició de tanques i material, la senyalització i el control d’accés.

A l’inici de les proves hi van ser presents la gerent de les regions sanitàries de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny; el paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana; i el director de l’ABS Cervera Guissona, Antoni Solé.

La gerent de les regions sanitàries Lleida i Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, va manifestar que, “aquest cribratge té l’objectiu de detectar persones asimptomàtiques per tal de tallar les cadenes de transmissió i intentar disminuir les cadenes de contagi iniciades”.

Per la seva banda, el paer en cap de Cervera, Joan Santacana, va destacar la importància de la realització d’aquest cribratge per a la població a l’hora de detectar els casos asimptomàtics.

Antoni Solé, director de l’ABS Cervera Guissona, va explicar que, “s’ha multiplicat per 2,5 el nombre de positius i actius que teníem fins ara. De 20/25 hem passat a una setantena”. Solé també va manifestar que divendres 9 d’octubre hi havia sis classes aïllades a la ciutat i és per això que va anunciar un cribratge a un total de 800 escolars i professors de totes les escoles de Cervera.

Cervera, 13 d’octubre de 2020.