Inici » Ple a la visita teatralitzada per la Cervera jueva
Ple a la visita teatralitzada per la Cervera jueva

Ple a la visita teatralitzada per la Cervera jueva

Dins de la programació de la “Festiuada”, el Museu de Cervera va organitzar la visita teatralitzada “La Cervera jueva amb Regina de Quercí”, interpretada per l’actriu Patrícia McGill.

La visita va tenir lloc el dissabte 1 d’agost, amb inici a la Paeria de Cervera, des d’on va fer un recorregut pels antics carrers jueus de la ciutat.
La protagonista, Regina, formava part d’una família important de Cervera, els Quercí. Com a vídua d’Issach de Quercí, es va veure empesa a conèixer tot un seguit de renúncies socials.
La interpretació va anar a càrrec Patrícia McGill, una reconeguda narradora de contes i històries establerta al poble de Florejacs (Segarra).

La propera visita teatralitzada està prevista pel diumenge 8 d’agost, quan serà el torn de la Cervera medieval amb la interpretació de Margarida, esclava del Menàrguens. Cal fer reserva prèvia al Museu, al telèfon 973 53 39 17.

En el marc de la “Festiuada” també es va organitzar un concert de sardanes, el diumenge 2 d’agost a la plaça Universitat, a càrrec de la Cobla Maricel.
A causa de les restriccions per motius sanitaris, aquest estiu no es poden dur a terme les habituals ballades de sardanes a les places de Cervera, que organitzava l’Associació d’Amics de la Sardana. Sí que han programat dos concerts respectant les mesures de distanciament social.

El proper serà el diumenge 23 d’agost, a càrrec de la Cobla 11 de setembre.


“Festiuada, moments d’art i marinada”

L’Àrea de Promoció Econòmica, Turisme, Cultura i Festes de la Paeria de Cervera organitza la “Festiuada”, un programa de més de 40 activitats de petit format en diversos espais de la ciutat, la majoria a càrrec de grups, companyies i entitats locals.

El projecte neix amb la finalitat de donar suport i promoure els grups locals i comarcals, tots ells d’un gran nivell artístic, i activar la vida festiva, cultural i econòmica de Cervera. Aposta per la cultura i el turisme com a sectors clau per a la reactivació econòmica del municipi.

Cervera, 3 d’agost del 2020.