Inici » L’Orquestra d’Oldenburg i l’Orquestra Andreví s’uniran per oferir obres simfòniques a Cervera
L'Orquestra d'Oldenburg i l'Orquestra Andreví s'uniran per oferir obres simfòniques a Cervera

L’Orquestra d’Oldenburg i l’Orquestra Andreví s’uniran per oferir obres simfòniques a Cervera

Cervera està acollint l’Orquestra d’Oldenburg (Alemanya) entre els dies 25 i 30 d’octubre. Es tracta de la tornada del viatge realitzat per l’Orquestra Andreví i la Banda del Conservatori a aquesta ciutat alemanya, de més de 160.000 habitants, entre els dies 29 de juny i 5 de juliol passats.

Tindran l’ocasió de fer un concert conjunt el dia 28 d’octubre al vespre al Teatre Casal Agramuntí i el diumenge 29 al Paranimf de la Universitat de Cervera.
El concert començarà amb l’Orquestra Jove simfònica d’Oldenburg, que sota la direcció del català Joaquim Palet, ens oferirà el primer moviment de la Simfonia núm 31 de Joseph Haydn, l’Adagio del Concert per a flauta i orquestra en Sol Major -amb Carlotta Dewald com a flauta solista- a més de Lord of the Rings de Howard Shore. Després s’uniran els alumnes de corda d’ambdues orquestres per oferir Puigsoliu del compositor català Joaquim Serra i la Banda del Conservatori ens mostrarà Mancini in Concert sota la direcció de Xesco Grau. L’Orquestra Andreví i la Banda executaran la popular Sardana de les monges d’Enric Morera i després s’uniran tots els membres de les orquestres i bandes per fer-nos escoltar Forrest Gump d’A. Silvestri, la popular Dansa hongaresa núm. 5.de J. Brahms i clouran amb l’arxiconegut Pirates del Caríb de Klaus Badelt, sota la direcció de Carles Gumí, Xesco Grau i Joaquim Palet,.
De ben segur que seran dies d’experiències, unió i sentiment de pertanyença al grup gràcies a l’intercanvi de formacions i entitats de diferent naturalesa, així com un fort estímul per l’alumnat.
 
A més, el Conservatori ha tingut una setmana ben plena d’activitat. El cap de setmana passat, el Quartet de saxos format pels alumnes del Conservatori Carles Sarri, Ian Elies, Jan Gall, Aleix Martí i Toni Raïch, dirigits per Jordi Sabater, van participar al Festival de narració oral Segamots; els professors del conservatori David Arnau -trompa- i Jordi Castellà -piano- van actuar al Cicle de Concerts de Tardor de Cervera; i el concert de l’aula de clarinet de Marta Augé, que va servir per acomiadar aquesta professora del Conservatori.
 
Informació aportada per Santi Riu (Conservatori de Cervera)