Inici » L’octet de Mendelssohn obrirà el Cicle de concerts de tardor a Cervera
L'octet de Mendelssohn obrirà el Cicle de concerts de tardor a Cervera

L’octet de Mendelssohn obrirà el Cicle de concerts de tardor a Cervera

Una obra emblemàtica de la música de cambra servirà per obrir el XXXIII Cicle de concerts de tardor de Cervera, el diumenge 18 d’octubre, a les 19 hores, al Paranimf de la Universitat de Cervera.

Els quartets Teixidor (format per Irantzu Zuasti i Joan Marsol, violins; Jordi Armengol, viola, i Xavier Roig, violoncel) i Altimira (format per Maria Florea i  Luís Peña, violins; David Andújar, viola, i Mariona Tuset, violoncel) col·laboren per primera vegada per tal d’oferir una obra tan coneguda com l’Octet per a cordes op. 20 de Felix Mendelssohn.
Escrit el 1825, quan el compositor tenia només 16 anys, és una de les seves grans obres cambrístiques. Una música plena de vitalitat i optimisme que es pot escoltar en directe molt poques vegades.

A la primera part, el Quartet Altimira se sumarà a la commemoració de l’Any Beethoven –que ha passat massa desapercebut a causa de la supressió de molts concerts per culpa del Covid-19- interpretant el seu Quartet op. 18 núm. 3. Serà una bona ocasió per poder fer un reconeixement a la figura del gran compositor en el 250è aniversari del seu naixement.

Hi haurà aforament limitat i es compliran totes les mesures sanitàries vigents.

Informació aportada per Santi Riu (Associació d’Amics de la Música).

Cervera, 14 d’octubre de 2020.