Inici » La Paeria de Cervera presenta els Pressupostos Participatius 2023
La Paeria de Cervera presenta els Pressupostos Participatius 2023

La Paeria de Cervera presenta els Pressupostos Participatius 2023

El paer en cap, Joan Santacana, i la regidora de Polítiques Digitals, Atenció Ciutadana i Comunicació, Roser Segura, conjuntament amb l’empresa Ceres, especialista en assessorament i suport en processos de participació ciutadana, van presentar el nou projecte de Pressupostos Participatius Cervera 2023.

La sessió, oberta a la participació ciutadana, va tenir lloc a l’Auditori Municipal el dimecres 26 d’octubre.

El Pressupost Participatiu és un mecanisme de participació ciutadana directa, mitjançant el qual la ciutadania pot proposar i decidir sobre el destí d’una part dels recursos municipals, establint així un canal efectiu de democràcia participativa.

Els pressupostos municipals de la Paeria de Cervera de l’any 2023 preveuen incloure una partida, dotada de 50.000 euros, per tal que la ciutadania pugui decidir en què s’inverteixen, prenent així el protagonisme d’una part de la gestió municipal.
 

El procés del Pressupost Participatiu té diverses fases, entre els mesos d’octubre de 2022 i març de 2023. En primer lloc, la ciutadania podrà presentar propostes, entre el 27 d’octubre i el 13 de novembre. Després, al novembre, tindrà lloc una sessió de priorització de propostes oberta a la ciutadania. Aquestes propostes es validaran posteriorment, segons criteris tècnics i econòmics, entre el desembre del 2022 i el gener del 2023. La següent fase (febrer-març 2023) serà la de votació de propostes, en la qual podran participar totes les persones majors de 16 anys empadronades al municipi. El procés clourà amb una sessió informativa per donar a conèixer el resultat de les votacions.

 

Fase de presentació de propostes (27 d’octubre a 13 de novembre) 

Totes les persones vinculades a la ciutat de Cervera, majors de 16 anys, empadronades o no al municipi, i les entitats inscrites al Registre Municipal d’Entitats poden presentar fins a 2 propostes.

Es pot fer a través del formulari que trobareu en aquest enllaç o omplint una butlleta de participació i dipositant-la en una de les urnes habilitades a la Paeria de Cervera, la biblioteca i la piscina coberta.