Inici » La Fundació CERES porta el projecte “Teixint Xarxes Violetes” a Cervera
La Fundació CERES porta el projecte “Teixint Xarxes Violetes” a Cervera

La Fundació CERES porta el projecte “Teixint Xarxes Violetes” a Cervera

El dimecres 8 de novembre l’autocaravana de la Fundació Ceres s’instal·la a la plaça Universitat, en horari de 10 a 14 hores, en la ruta itinerant que efectua el seu projecte “Teixint Xarxes Violetes” per a la prevenció de les diferents formes de violència contra les dones.

Està previst dur a terme diferents activitats per les quals les persones participants podran anar passant:

– L’Scape Room de Violència Invisibles: un joc d’escapament coeducatiu, amb jocs mentals i d’habilitat, necessaris per resoldre enigmes mitjançant el treball cooperatiu sobre identificació de violències invisibles com ara la psicològica, sexual, emocional o digital.

– Role-Playing de “Stop Violència”: treballant la resolució de conflictes o presa de decisions al voltant de la prevenció de la violència.

– Punt Violeta: un instrument promogut pel Ministeri d’Igualtat per implicar el conjunt de la societat en la lluita contra la violència masclista.

– Joc de Sensibilització “Masculinitats Tradicionals vs Noves Masculinitats”: identificant mites de l’amor romàntic reproduïts en pel·lícules, música o llibres.

Fundació CERES està desenvolupant el seu projecte Teixint Xarxes Violetes sobre Rodes sobre la Sensibilització i Prevenció de les diverses manifestacions de Violència de Gènere en l’adolescència i la importància de les noves masculinitats en transformació social, amb el finançament a càrrec del Ministeri d’Igualtat corresponent a la resolució de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere, per la qual es convoquen subvencions públiques destinades a programes i projectes de conscienciació prevenció i investigació de les diferents formes de violència contra les dones. 

L’objectiu general d’aquest projecte és sensibilitzar i fer partícip la societat juvenil sobre les diverses manifestacions i maneres d’exercir violència envers les dones mitjançant la itinerància de la caravana a diversos punts d’Espanya, com Catalunya, Comunitat de Madrid, Múrcia, La Rioja, Comunitat Valenciana, Andalusia i Castella-la Manxa.

A Cervera s’han afegit al projecte l’institut La Segarra i la Regidoria de Polítiques Feministes de la Paeria.