Inici » Els càrrecs electes de la Paeria destinaran un 5% de les retribucions a ajuts socials
Els càrrecs electes de la Paeria destinaran un 5% de les retribucions a ajuts socials

Els càrrecs electes de la Paeria destinaran un 5% de les retribucions a ajuts socials

El Ple de la Paeria de Cervera, va aprovar, per unanimitat, la proposta de destinar el 5% de les retribucions i indemnitzacions per assistència a òrgans col·legiats dels paers i les paers a projectes destinats a l’atenció de les persones o col·lectius vulnerables del municipi.

Aquesta mesura s’aplicarà inicialment a les retribucions entre l’1 d’agost i el 31 de desembre del 2020. Representa una aportació d’uns 2.800 euros, que es destinaran a una partida de la Regidoria d’Acció Social, segons la modificació del pressupost 2020 que també es va aprovar al Ple.

La pandèmia de la Covid-19 ha afectat de manera severa els col·lectius més vulnerables de la ciutat, als quals es vol donar suport amb mesures concretes des de la Paeria de Cervera.

També es considera que cal donar suport als sectors econòmics afectats pel confinament. En aquest sentit es va aprovar, també per unanimitat, la proposta de suspendre el cobrament de la taxa per a l’ocupació de la via pública a les terrasses dels establiments de restauració. La taxa se suspèn amb efectes des del 14 de març i fins al 31 de desembre de 2020.

El Ple, a la Sala de Sessions de la Paeria

El Ple ordinari del dijous 30 de juliol va tornar a la seva seu habitual, la Sala de Sessions, on els paers i les paeres es van col·locar mantenint les distàncies de seguretat. El públic va poder seguir la sessió des de la sala annexa a través de la projecció a una pantalla. També es va retransmetre en directe pel canal de Youtube de la Paeria.

A l’inici de la sessió els grups municipals d’ERC i la CUP van “criticar la decisió de la Fiscalia de suspendre el tercer grau penitenciari als presos polítics i van afirmar el seu compromís de treballar des de la Paeria per la independència”.

Les tretze propostes presentades al Ple es van aprovar totes, algunes per unanimitat com les destacades anteriorment de les retribucions, la modificació pressupostària i la suspensió de la taxa de terrasses.

Les altres propostes que es van aprovar són el preu públic del concert de jazz de la setmana cultural Isagoge, al setembre; el preu de les visites teatralitzades que organitza el Museu; els preus del 23è Cicle de teatre, que està previst del setembre del 2020 al maig del 2021; els dies festius locals a Cervera i els pobles del municipi l’any 2021; el conveni Sherpa d’aprenentatges bàsics en entorns laborals; el conveni de gestió de l’Oficina Jove de la Segarra; el quadre retributiu de la Paeria i el Conservatori de Música; la delegació de l’establiment dels preus públics a la Junta de Govern Local, i la modificació de la representació de la Paeria als organismes autònoms i altres òrgans municipals.

Cervera, 3 d’agost del 2020.