Inici » El municipi de Cervera, a la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió
El municipi de Cervera

El municipi de Cervera, a la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió

Dissabte 9 d’abril es va presentar el logotip i l’itinerari de la Ruta Cicloturística de la Vall del Sió, en un acte institucional que va tenir lloc a les fonts on neix el riu Sió, a Gàver, al municipi d’Estaràs.

La Ruta Cicloturística de la Vall del Sió és un itinerari per a bicicletes i vianants de 74 quilòmetres que recorre una quinzena de municipis, des de Sant Guim de Freixenet a Balaguer, de tres comarques (Segarra, Urgell i Noguera), amb l’objectiu de posar en valor el territori de la vall d’aquest riu i dinamitzar l’economia de la zona.

El traçat de la ruta passa pel municipi de Cervera, per les poblacions de Castellnou, Malgrat i la Prenyanosa, on els veïns es mostren animats que la iniciativa aporti turisme i pugui generar la possibilitat d’establir-hi nous negocis. 

El projecte ha permès rehabilitar, tot resseguint la riba del Sió, l’entorn de la llera del riu i els seus camins, així com oferir una senyalització adient pensada per a ciclistes i també per a vianants. S’ha buscat, a més, aprofitar les vies verdes o camins pedalables ja existents i degudament senyalitzats, així com camins rurals o forestals. També s’ha tingut en compte que siguin camins aptes per als diferents nivells dels usuaris, així com el fet de situar els extrems de la ruta en punts que disposen d’estació de tren, com són Sant Guim de Freixenet i Balaguer, la qual cosa pot facilitar un turisme combinat entre la bici i el tren.

La presentació de la ruta va anar a càrrec del secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavín; el delegat territorial del Govern de la Generalitat a Lleida, Bernat Solé, i el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn. Va comptar amb l’assistència dels alcaldes i alcaldesses del 15 municipis per on transcorre la ruta: Balaguer, la Sentiu de Sió, Cubells, Montgai, Preixens, Agramunt, Puigverd d’Agramunt, Ossó de Sió, els Plans de Sió, Torrefeta i Florejacs, Tarroja, Cervera, les Oluges, Sant Guim de Freixenet i Estaràs.

En representació de la Paeria de Cervera hi van assistir el paer en cap, Joan Santacana, i també el regidor de Promoció Econòmica i Urbanisme, Ramon Augé, i el regidor de Serveis Municipals, Xavier Gras. 

Des de Turisme Cervera es veu aquesta ruta com una oportunitat de posar en valor el patrimoni del municipi i una manera de potenciar noves sinergies amb els diferents actors i agents relacionats amb el turisme i l’esport.
S’espera que aquest nou producte de cicloturisme suposi un augment de la demanda de turisme  actiu i, per tant, un complement a aquells serveis i productes que ja s’ofereixen actualment de de Turisme Cervera.