Inici » El grup de percussió Bi-Cussion fa vibrar el públic cerverí
El grup de percussió Bi-Cussion fa vibrar el públic cerverí

El grup de percussió Bi-Cussion fa vibrar el públic cerverí

El segon concert del Cicle de Tardor, que organitza l’Associació d’Amics de la Música de Cervera, va tenir lloc diumenge 8 d’octubre, al Paranimf de la Universitat, i fou a càrrec del grup de percussió Bi-Cussion, de l’Escola de Música i Arts de Bielefeld, a Alemanya, que està de gira per Europa.

Es tracta d’un grup d’onze alumnes de 10 a 16 anys que pertanyen a l’Escola de Música i Arts de la ciutat de Bielefeld (Alemanya) i són dirigits pel seu director i creador, Jörg Prignitz.

Aquest grup neix el 1984, tot i que com a Bi-Cussion no es coneixen fins al 1992. El grup ha guanyat importants concursos i han dut a terme un gran nombre de concerts per diferents poblacions d’Alemanya, Dinamarca, Suècia, Noruega, Holanda, Hongria, Àustria, Tirol del Sud, França, Polònia i, per suposat, per Catalunya, on des del 2009 venen cada dos anys a oferir una gira de concerts.

El grup té una relació especial amb la ciutat de Cervera, on han tocat quatre anys i, de fet, l’aula de percussió del Conservatori de Cervera també els ha visitat a Alemanya i han fet concerts allà.

El diumenge passat el públic va poder veure i escoltar un grup de percussió molt complet amb instruments de sons determinats i indeterminats, així com amb una paleta instrumental altament atractiva amb instruments com marimbes, xilòfons, metal·lòfons…

Els alumnes de grau professional més avançats de l’aula de percussió del Conservatori de Cervera també van col·laborar en el concert, en què es van poder escoltar obres conegudes com Peter Gunn de Henry Mancini, Pirates of the Caribbean, Live is Life a més d’altres d’autors com John Williams, D. Paich, Rodney Money, Rafael Hernández, Golden Erarring, Mink Deville, Gerald van de Kolk o The Blues Brothers.

Informació i imatge aportat per Santi Riu (Associació d’Amics de la Música).