Inici » El Consell d’Infants de Cervera presenta tres campanyes de sensibilització
El Consell d’Infants de Cervera presenta tres campanyes de sensibilització

El Consell d’Infants de Cervera presenta tres campanyes de sensibilització

El dijous 8 de juny ha tingut lloc la darrera sessió del Consell d’Infants de Cervera 2022-2023, en què han presentat al paer en cap, Joan Santacana, i al regidor d’Educació en funcions, Ricard Vicente, les tres campanyes de sensibilització que han treballat aquest curs.

Els consellers i conselleres han passat a l’acció i han preparat campanyes de sensibilització sobre la seguretat viària, la tinença d’animals, i el reciclatge i la gestió dels residus. 

Pel que fa a la seguretat viària han elaborat uns cartells per conscienciar la població sobre els desplaçaments en cotxe, bicicleta o patinet, perquè tots els infants tenen el dret d’anar a l’escola de manera segura. També han preparat els guions d’uns vídeos d’una campanya, que veurà la llum al setembre, sobre els aspectes més rellevants a tenir en compte en els desplaçaments per la via pública. 

Quant a la tinença d’animals, han creat unes postals amb informació sobre com cuidar les mascotes, tant a l’interior de casa com a fora, atès que són una gran companyia, però també una gran responsabilitat.

Finalment, amb el lema “Una Cervera neta t’ho agraeix el planeta”, han preparat uns tríptics recordant la famosa norma de les tres “r”: reduir, reciclar i reutilitzar. A més, han elaborat unes bosses i embolcalls d’entrepans sostenibles i també han enquestat a la ciutadania.

El paer en cap en funcions, Joan Santacana, i el regidor d’Educació, Ricard Vicente, han agraït enormement la predisposició, la participació i la bona feina dels consellers i conselleres i també la col·laboració dels centres educatius.

El divendres 9 de juny el Consell d’Infants ha estat informant a la ciutadania amb una parada al mercat, on han explicat detalladament a la ciutadania les accions dutes a terme.

Es pot consultar més informació de les campanyes a la web del Pla Educatiu d’Entorn.

 

El Consell d’Infants de Cervera és una iniciativa impulsada per la Regidoria d’Educació que pretén garantir i fomentar el dret a la participació dels i les més joves.

Està format per 11 alumnes, un de cada aula de 5è i 6è de primària de les tres escoles de la ciutat, que representen tots els infants de Cervera. Es reuneix de manera periòdica per parlar i debatre temes per millorar la ciutat. Recull propostes, busca informació i fa arribar les propostes de millora a la Paeria de Cervera.