Inici » Comunicat del Paer en Cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut sobre la situació de la COVID-19 a Cervera
Comunicat del Paer en Cap i regidor de Ciutadania

Comunicat del Paer en Cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut sobre la situació de la COVID-19 a Cervera

Hi ha certa estabilització en el creixement dels casos acumulats, que havia crescut sobtadament amb els brots detectats fa dues setmanes.

Dades de la Covid-19 a Cervera

Les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya sobre la situació i evolució de la Covid-19 a Cervera, a 8 d’agost de 2020, es resumeixen en el quadre següent:

 

CASOS POSITIUS

CASOS POSSIBLES

ACTUALITAT

39

6

ACUMULAT

171

754

 

Respecte la darrera informació, amb dades del 4 d’agost, el nombre de casos positius actius ha baixat en 3. No són molts, però trenca la tendència ascendent que havia començat a finals de juliol. Pel que fa a casos possibles, pendents de resultat de test, estem en la línia habitual dels darrers temps i n’hi ha pocs, 6 en aquest cas.

També hi ha certa estabilització en el creixement dels casos acumulats, que havia crescut sobtadament amb els brots detectats fa dues setmanes. El creixement torna a ser relativament baix: 5 casos en la darrera setmana. Aquesta dada contrasta fortament amb la de la setmana anterior que va ser de 29 casos.

Els casos possibles acumulats sí que han crescut molt: 162 des de finals de juliol, coincidint amb els testos massius aplicats a les dues residències de gent gran de Cervera.

Pel que fa a aquestes dues residències, cal destacar que ja es coneixen els resultats de les 90 proves fetes a les persones residents i treballadores de Mare Janer i han donat resultat negatiu en tots els casos. La residència, un cop passada la fase de confinament preventiu, torna a ser residència verda i el seu funcionament està totalment dins la normalitat, la normalitat que permet la COVID-19.

En el cas del centre Mare Güell, continua l’evolució favorable de les 13 persones afectades, 11 que hi resideixen i 2 que hi treballen. Com ja s’ha anat comentant, la simptomatologia vírica és lleu.

Aquesta setmana, el Departament de Salut de la Generalitat hi repetirà el test a persones residents i treballadores, com a mesura de precaució i per descartar la possibilitat que hi hagi hagut algun contagi més, malgrat sigui asimptomàtic. Si el resultat és negatiu, i amb l’evolució favorable de les persones afectades, ben aviat es podrà reprendre la vida habitual.

Les direccions, el personal i els patronats d’ambdues residències estan fent bé la seva tasca i cal agrair-los la seva professionalitat.

Les gràfiques de les darreres dues setmanes sobre l’evolució de la COVID a Cervera són les següents:

 

Joan Santacana i Vélez
Paer en Cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut.

Cervera, 9 d’agost del 2020.