Inici » Cervera torna a celebrar la tradicional Diada de Sant Isidre
Cervera torna a celebrar la tradicional Diada de Sant Isidre

Cervera torna a celebrar la tradicional Diada de Sant Isidre

La Diada de Sant Isidre, una de les tradicions més arrelades a Cervera, es va celebrar diumenge 15 de maig recuperant totes les activitats habituals: esmorzar dels pagesos, repic de campanes, missa, desfilada de tractors i dinar de germanor.

Un total de 47 tractors i 3 carretes engalanades es van concentrar a l’avinguda Duran i Sanpere i després van desfilar pels carrers del centre de la ciutat.

La presentació de les carrosses i els tractors es va tornar a realitzar al seu pas per la plaça Universitat, on els pagesos foren rebuts pel paer en cap, Joan Santacana; el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé; el president del Consell Comarcal, Francesc Lluch; i la cap del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural a la Segarra, Dolors Vila.

Les autoritats presents van lliurar un obsequi a tota la pagesia que va participar en la jornada i els premis a les millors carrosses engalanades.
El primer premi fou per a la carrossa “Quan no es depenia del gasoil”, de Martí Collado; el segon premi per a “La recollida del cereal abans i ara”, de Xavier Joan; i el tercer fou per a “Tornem a la normalitat”, de Ramon Guitart.

El dinar de germanor, que enguany es va recuperar, va tenir lloc al pavelló polivalent i hi van assistir 200 persones. 

El regidor de Promoció Econòmica, Ramon Augé, “valora positivament el desenvolupament de la jornada, amb l’organització de totes les activitats (esmorzar, missa, desfilada de tractors i dinar de germanor) i dona les gràcies a tothom que ho ha fet possible”.

 

Sant Isidre és una festa amb molta tradició al municipi que enguany ha celebrat la 77a edició.