Inici » Cervera se suma a la iniciativa Let’s Clean Up Europe 2023
Cervera se suma a la iniciativa Let’s Clean Up Europe 2023

Cervera se suma a la iniciativa Let’s Clean Up Europe 2023

La Regidoria de Medi Ambient i l’Àrea de Gestió de Residus del Consell Comarcal, amb la col·laboració i participació de les entitats La Nova de Cervera, l’Espitllera – Fòrum d’Estudis Segarrencs i el Grup de Defensa del Medi Natural de la Segarra, organitzen una jornada de neteja de la llera del riu Ondara.

La jornada, que és oberta a la participació voluntària de la ciutadania, tindrà lloc el dissabte 6 de maig, de les 10 a les 12.30 hores. El punt de trobada són els safareigs del barri de Sant Francesc i es farà un recorregut pel camí dels horts cap a la Font de Fiol. A l’inici de l’activitat es lliuraran bosses i guants als participants, que recolliran residus i es classificaran segons la seva tipologia (envasos, paper i cartró, vidre i altres).
Cartell de la jornada

Els centres educatius de Cervera també s’afegeixen a la iniciativa i hi participaran entre els dies 3 i 9 de maig.
El dimecres 3 de maig, l’escola Jaume Balmes farà actuacions de neteja al parc Mas Duran (alumnat de cicle inicial), a l’entorn del Sindicat (alumnat de 4t), i als voltants de l’escola i el camí dels Pagesos (5è).
El divendres 5 de maig, l’alumnat de 1r d’ESO de l’institut La Segarra netejarà tres espais: la zona esportiva i l’entorn de l’institut, el camí de la Cardosa fins al clot de Sant Magí, i del passeig de l’Estació a la Creu de les Orenetes). La comunicat educativa de l’escola Savines actuarà a la zona del Bosquet.
Finalment, el dilluns 9 de maig, l’alumnat de 2n d’ESO de l’institut Antoni Torroja es desplaçarà  a la zona de les muralles i netejaran dos trams: del camí dels Pagesos als safareigs i de la Porta dels Pous als safareigs). 
Cartell informatiu.

Aquesta participació serà possible gràcies al treball en xarxa dels centres, el Pla Educatiu d’Entorn de Cervera, els Serveis Municipals de la Paeria de Cervera i l’Àrea de Residus del Consell Comarcal de la Segarra.


Let’s Clean Up Europe
és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.