Inici » Cervera, preparada per rebre els Reis d’Orient
Cervera

Cervera, preparada per rebre els Reis d’Orient

Dimecres 5 de gener, a les 18 hores, els Reis d’Orient arriben a Cervera, on faran el seu recorregut habitual per la ciutat, des de l’avinguda del Mil·lenari de Catalunya fins a la plaça Major.

A la plaça Major els rebrà el paer en cap, Joan Santacana, i els regidors de la Corporació Municipal, que els lliuraran la clau de la ciutat que els permetrà obrir les cases per deixar els regals.

Recorregut de la cavalcada: av. Mil·lenari, av. Agramunt, c. Victòria, av. Catalunya, c. Guinedilda, plaça Universitat, plaça Sant Miquel, c. Santa Anna, c. Major i pl. Major.

A les 16.15 hores, abans de la cavalcada, per tal que tothom pugui gaudir de l’arribada dels Reis d’Orient i els patges reials, algunes carrosses faran un breu recorregut per diferents barris de la ciutat.

El repartiment als domicilis tindrà lloc amb les mesures de seguretat corresponents, sense entrar a l’interior de les cases.

El dijous 6 els Reis també mantindran la tradició de visitar els pobles de Vergós i Castellnou, i enguany, com a novetat, també la Cardosa. A la Cardosa la rebuda serà a les 11.30 a la plaça; a Vergós els rebran al local social a les 12 hores; i a Castellnou, a la plaça, a les 13 hores.

#BaltasarDeVeritat
La Paeria de Cervera està adherida, des del 2019, a la campanya #BaltasarDeVeritat, promoguda per l’entitat Casa Nostra Casa Vostra, amb la finalitat que els reis i patges de les Cavalcades de Catalunya no siguin persones pintades de negre, sinó que siguin negres de veritat.

“Cap infant celíac sense caramels”
La Paeria de Cervera també està adherida a la campanya “Cap infant celíac sense caramels”, impulsada per l’Associació Celíacs de Catalunya, que té com a finalitat repartir caramels sense gluten, per tal que tots els infants puguin recollir caramels i gaudir de la celebració.