Inici » Cervera nomenarà Teresa Salat filla predilecta de la ciutat a títol pòstum
Cervera nomenarà Teresa Salat filla predilecta de la ciutat a títol pòstum

Cervera nomenarà Teresa Salat filla predilecta de la ciutat a títol pòstum

La concessió del títol de filla predilecta a la historiadora M. Teresa Salat Noguera (Cervera, 1946-2023) es va acordar al Ple de la Paeria del dilluns 27 de novembre. A la sessió també es va aprovar, entre altres punts, la implantació del servei de bus urbà el 2024 i es va anunciar una subvenció de…

Des la Paeria de Cervera hi ha la voluntat de reconèixer públicament, a títol pòstum, la professora i historiadora M. Teresa Salat Noguera com a filla predilecta de la ciutat per la seva aportació a la divulgació del patrimoni històric, artístic i documental. La proposta compta amb el suport d’unes 40 entitats locals.
L’acte solemne de lliurament del títol, que el rebrà la seva família, es farà el 5 de febrer de 2024, coincidint amb la Festa Major, a la Sala de Plens de la Paeria.

El Ple també va aprovar l’elaboració d’un nou Reglament Orgànic Municipal (ROM). L’actual és vigent des de l’any 1992, i tot i que va tenir alguna modificació l’any 2017, cal revisar-lo i actualitzar. Per a la redacció del nou ROM està previst crear una comissió d’estudi i treball, que estarà formada per tots els regidors del Consistori. 

El canvi de règim i periodicitat de les sessions ordinàries del Ple i la Junta de Govern Local, que passaran a celebrar-se l’últim dijous dels mesos senars i cada dimarts no festiu, respectivament.

El nomenament de Xavier Recasens com a nou representant del poble de la Prenyanosa, en substitució de Josep Segura, que deixa el càrrec per motius personals. Des de la Paeria s’agraeix la dedicació i la voluntat de servei públic de Josep Segura durant tots els anys que ha exercit de representant de la Prenyanosa.

El reconeixement extrajudicial de crèdits d’obligacions dels exercicis 2022 i 2023, que permetrà fer front als pagaments pendents de factures per import de 45.600 euros.

La modificació de crèdits 18/2023, que permetrà pagar inversions en utillatge per a actes municipals, la col·locació d’alarma al Museu del Blat i l’adaptació a la normativa vigent de passos elevats, i també despeses en subministraments i serveis.

L’ampliació de fins a 10 anys dels exercicis en què es poden aplicar les despeses derivades del contracte de prestació del servei de bus urbà de Cervera. El 2024 està previst recuperar el servei de bus urbà, que es va interrompre per la pandèmia, i s’ha aprovat destinar-hi una partida inicial de 4.568 euros el primer any i de 18.583 euros els anys següents.

Un conveni de col·laboració amb l’Associació Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a través del qual s’aportaran 635 euros per a un projecte per a la igualtat de gènere, el dret a la salut i la protecció del medi ambient en una escola pública de Mali promogut per l’Associació Solidària Djouma.

L’ampliació de fins a 5 anys dels exercicis en què es poden aplicar les despeses derivades del contracte de prestació del servei esportiu i altres de caràcter complementari del complex de la piscina coberta municipal i altres instal·lacions annexes.

La moció de suport a la campanya “L’esport treu la llengua pel català” impulsada per Òmnium Cultural i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya.

El conveni amb el Consell Comarcal de la Segarra per a la coordinació i cooperació en matèria de serveis socials per al període 2022-2025 i una addenda per aportar un total de 125.519 euros de l’any 2022.

L’aplicació d’un augment del 0,5% de les retribucions del personal de la Paeria i el Conservatori Municipal d’acord amb la Resolució de la Secretaria d’Estat de Funció Pública.

 

D’altra banda, durant el desenvolupament de la sessió el paer en cap, Jan Pomés, va anunciar que la Paeria rebrà una subvenció de 581.000 euros per a projectes de restauració de patrimoni.
Es tracta d’ajuts per a l’execució d’obres de conservació i manteniment d’immobles de notable valor cultural que atorga el Departament de Cultura de la Generalitat.
Les actuacions són el reforç del sostre de l’antiga escola de música, que rebrà un ajut de 186.994 euros; la rehabilitació de coberta i llenç de les façanes de l’antiga biblioteca (194.888 euros); el manteniment de la muralla, a la zona de la barbacana (100.000 euros); i la conservació de la coberta de la capella de Sant Tomàs, a l’església de Sant Domènec (99.194 euros).

El Ple es pot veure íntegrament al canal de Youtube de la Paeria.