Inici » Cervera es va sumar amb èxit a la Setmana Europea de la Mobilitat
Cervera es va sumar amb èxit a la Setmana Europea de la Mobilitat

Cervera es va sumar amb èxit a la Setmana Europea de la Mobilitat

La Regidoria de Mobilitat, amb la col·laboració d’altres institucions i entitats de Cervera, va promoure una programació conjunta d’activitats, del 16 i 21 de setembre, amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat 2023.

Es van organitzar caminades saludables i de marxa nòrdica, a càrrec del Centre Excursionista de la Segarra i el CAP de Cervera; una volta amb bicicleta pels miradors de la ciutat amb la Penya Ciclista; una sortida amb patins de Cervera Patina; dos sessions del parc infantil del Servei Català de Trànsit i tallers de reparació de bicicletes; classes dirigides d’activitats esportives amb monitores i monitors del CEM Cervera, i una caminada inclusiva, promoguda pel Centre Ocupacional l’Espígol, amb la finalitat de conscienciar la població sobre la necessitat d’eliminar barreres arquitectòniques.

La participació a totes les activitats va ser molt destacada i es va assolir l’objectiu de sensibilitzar la població per avançar cap a una mobilitat més sostenible.

La regidora de Mobilitat, Montse Closa, vol donar les gràcies a totes les entitats que van organitzar actes i també a la tota la ciutadania que hi va participar.

Des la Paeria de Cervera, conjuntament amb l’Autoritat Territorial de la Mobilitat de l’Àrea de Lleida (ATM), es va lliurar una motxilla com a obsequi a tots els participants a les activitats.

 

Setmana Europea de la Mobilitat: “Combina i mou-te!” 

Del 16 al 22 de setembre es va celebrar la Setmana Europea de la Mobilitat, amb la finalitat de promoure hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l’aire i la reducció de la contaminació.

Aquest any el tema escollit per la Comissió Europea va ser l’eficiència energètica i el lema fou “Combina i mou-te!”, que posava l’accent en la intermodalitat i animava la ciutadania a moure’s de manera sostenible i practicar la intermodalitat, en benefici de la pròpia salut i el medi ambient.