Inici » Cervera acull l’exposició “Jo de gran…”, fotografies d’un projecte solidari amb infants i joves a Burkina Faso
Cervera acull l’exposició “Jo de gran...”

Cervera acull l’exposició “Jo de gran…”, fotografies d’un projecte solidari amb infants i joves a Burkina Faso

A Sant Joan Degollat es pot visitar, del 8 al 27 de juny, l’exposició “Jo de gran..”, una mostra fotogràfica sobre infants i joves en situació de carrer a Bobo-Dioulasso, Burkina Faso.

L’exposició està oberta, del 8 al 27 de juny (excepte els dies 21, 22 i 23), a Sant Joan Degollat, en el següent horari: de dilluns a divendres, de 18 a 20 h; dissabtes, de 10 a 12 h i de 18 a 20 h; i diumenges, de 10 a 12 hores. 

Les fotografies neixen del Centre de dia i d’urgència de Bobo-Dioulasso, Burkina Faso, un espai on infants i joves en situació de carrer hi van a menjar, descansar i refugiar-se de la vida de carrer.
Aquest projecte va començar ara fa quatre anys de la mà de l’ONG catalana Nou Sol i l’associació local Tié, amb l’objectiu d’iniciar un procés de retorn familiar i d’inclusió social per als infants i joves en situació de carrer.
La Paeria de Cervera col·labora en aquest projecte solidari a través del Fons Català de Cooperació.

L’exposició “Jo de gran…” ha estat presentada avui pel paer en cap i regidor de Ciutadania, Acció Social i Salut, Joan Santacana; la regidora de Polítiques Feministes i LGBTI+, Mireia Brandon; i en representació de l’ONG Nou Sol, el cerverí Albert Morales, i Èlia Borràs, comissària de l’exposició.

Aquest projecte documental ha estat realitzat pel cooperant expatriat i foto-documentalista, Joel López. S’ha desenvolupat durant més de tres anys i són les fotografies realitzades pels mateixos infants i joves en situació de carrer amb càmeres de carret. Durant aquest temps s’han disparat i revelat més de 1.000 fotografies.
L’exposició vol mostrar el seu dia a dia a través de la seva pròpia mirada i les seves perspectives de futur que responen a l’universal: qui vull ser?
A més també hi ha un apartat de fotografies d’estudi que mostren els objectius professionals d’aquests infants.