Inici » Cervera, a punt per celebrar la Festa Major
Cervera

Cervera, a punt per celebrar la Festa Major

La Festa Major de Cervera, que se celebra del 22 al 25 de setembre, ofereix una variada programació lúdica per a tots els públics, amb l’organització de 30 activitats en diversos espais de la ciutat.

Els actes s’inicien divendres 22 de setembre, a les 20 hores, amb el Pregó, que enguany anirà a càrrec de la periodista cerverina Dolors Elías Fusté, que ha estat, entre altres, responsable del Departament de Comunicació de TVE a Catalunya.

Per la regidora de Festes, Carolina García, la pregonera, Dolors Elías, està molt compromesa amb els drets humans i dels animals, l’ecologisme i el feminisme, valors que compartim des de la Paeria de Cervera”. 

El pregó es pronunciarà des del balcó de la Paeria, i finalitzarà amb el toc general de de Festa Major, a càrrec dels Campaners de Cervera.

 

La programació presenta com a novetats una audició de sardanes, amb la Cobla Principal de la Bisbal, a la plaça Major després del pregó, i un recital d’havaneres, amb Cavall Bernat, el diumenge, també a la plaça Major. 

El pavelló polivalent serà l’escenari, divendres 22, de la Festa dels 80 i 90, a càrrec dels DJ Manel López “Mamomo” i JM Sànchez.
El dissabte 23 presenta els concerts de Habla de Mi en Presente, grup de techno rumba creat a Berlín; A Kontra Korrent, grup que combina ska, punk, reggae i rock; i la DJ Laura Bearka.
El dilluns 25, el concert i el ball de fi de festa anirà a càrrec de la prestigiosa orquestra Costa Brava.

La cultura popular i tradicional tornarà a ser la gran protagonista als carrers de Cervera, amb la 41 Trobada de gegants, la carretillada extraordinària del Ball de Diables de Cervera Carranquers, les matinades dels grallers, els tocs de campanes, l’anada a ofici, el 62è Concurs de colles sardanistes, la cercavila del seguici festiu i mostra de balls, la Diada castellera amb els Margeners de Guissona, els Castellers de Sabadell i els Malfargats de Pallars…

La programació també inclou una exhibició de gimnàstica rítmica i dansa urbana, a càrrec del Club Rítmica Cervera, el dissabte 23, a les 19 hores, a la plaça Santa Anna.

La representació de “Lali Symon” iniciarà el 26è Cicle de teatre Apassiona’t, el diiumenge, a les 20 hores, al Gran Teatre de la Passió. L’obra, escita i dirigida per Sergi Belbel, està interpretada per les grans actrius Emma Vilarasau, Mont Plans i Júlia Bonjoch. Més informació i venda d’entrades: http://granteatrecervera.cat/lali-symon/.

El dilluns es torna a dedicar a la Festa Major Petita, amb activitats de cultura popular protagonitzades pels infants de Cervera i l’espectacle “OFF” de Fadunito.

Programa de la Festa Major 2023. 

Podeu consultar els bans amb les restriccions de trànsit i consells en aquest enllaç.