Inici » Canvis en la mobilitat de carrers a l’entorn de l’escola Josep Arques
Canvis en la mobilitat de carrers a l’entorn de l’escola Josep Arques

Canvis en la mobilitat de carrers a l’entorn de l’escola Josep Arques

Aquesta setmana han entrat en vigor canvis per millorar la mobilitat a la zona del voltant de l’escola Josep Arques, concretament als carrers Biosca, Santa Coloma de Queralt i Pare Ferrussola, que han passat a ser de sentit únic.

El sentit de circulació del carrer Biosca va des de l’avinguda del Mil·lenari de Catalunya fins a l’avinguda del Polígon Industrial i es permet l’estacionament de vehicles a les dues bandes.

El carrer Santa Coloma de Queralt té el sentit de circulació a la inversa, des de l’avinguda del Polígon Industrial fins a l’avinguda del Mil·lenari de Catalunya, i també es permet l’estacionament a les dues bandes. 

Finalment el carrer Pare Ferrussola passa a tenir un sol sentit des de l’avinguda del Mil·lenari fins a la intersecció amb el carrer Estaràs, i d’aquí a l’avinguda del Polígon Industrial manté el doble sentit de circulació. Es pot estacionar a les dues bandes, excepte en el tram de doble sentit, on només està permès a la banda dreta en sentit de la marxa de l’avinguda del Mil·lenari a l’avinguda del Polígon Industrial.

Aquestes actuacions s’han executat amb els següents objectius: compatibilitzar millor la circulació de vehicles a motor, bicicletes i patinets per la calçada; incrementar la seguretat en les interseccions, que fa més segur l’accés al centre escolar i el pas de vianants; ordenar els aparcaments; i facilitar l’accés de vehicles al veïns del carrer Estaràs des de l’avinguda del Polígon Industrial.

Segons el regidor de Mobilitat, Jordi Pons, “la finalitat d’aquests canvis és millorar la seguretat vial en aquestes vies urbanes”. Han estat consensuats amb la Taula de Mobilitat i han comptat amb la participació dels veïns per decidir la proposta final de circulació en aquestes zones.