Inici » Balanç molt positiu de la Ponent FEST
Balanç molt positiu de la Ponent FEST

Balanç molt positiu de la Ponent FEST

La 4a edició de la Fira d’Economia Social i Transformadora de Ponent es va celebrar el dissabte 28 de maig, a la Universitat de Cervera, recuperant la normalitat amb la satisfacció d’organitzadors i participants.

El bon temps i les ganes de retrobar-se dels projectes cooperatius i d’economia social han col·laborat a fer de la Ponent FEST novament un punt de trobada de l’Economia Social i Solidària.

Més de 30 empreses i entitats de diversos sectors econòmics van exposar, durant tot el dissabte a al pati principal de la Universitat de Cervera, amb la voluntat de visibilitzar a través de l’Economia Social i Solidària els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la nostra vida quotidiana. Des de projectes d’habitatge o alimentació a la cultura i l’oci, l’educació, comunicació, tecnologia, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques i formació i educació.

Enguany la Ponent FEST recuperava la normalitat, amb les paradistes, les xerrades i les actuacions musicals. Per part de l’organització es fa un balanç positiu per recuperar la presencialitat i convertir-se novament en el punt de trobada del sector al territori de Ponent.

Com a novetat d’aquest any, la part de continguts es va estructurar a partir del que es van anomenar RUESS. Una sèrie de rues on es visibilitzaven projectes que poden donar resposta al repte de l’emergència climàtica, el tema central de la fira d’aquest any. Aquestes volien acostar les diferents reflexions i propostes d’una manera àgil i directa al públic assistent a la fira, després d’una ponència inicial es passava a visitar diferents expositores que explicaven els seus projectes que poden servir d’exemple com a alternativa. Les rues van ser tot un èxit i es van valorar molt positivament entre tots els assistents. 

Gustavo Duch i Sílvia Tomàs amb el seu espectacle poeticomusical ‘DesCivilització’ van posar punt i final a la 4a edició de la Ponent FEST, una edició amb èxit de participació, bon ambient i ganes de retrobar-se per part de totes les persones que conformen l’economia social i solidària del territori.

 

La Ponent FEST va néixer el 2019, amb l’objectiu de visibilitzar l’economia social i cooperativa de les terres de Lleida, i donar a conèixer els seus productes i serveis a la ciutadania. Entre els seus objectius també hi ha la voluntat de fomentar el coneixement i la col·laboració entre les empreses i entitats que treballen amb criteris ètics i solidaris.

 

La 4a edició de la Ponent FEST ha estat organitzada per l’Ateneu Cooperatiu Ponent Coopera i coorganitzada per la Diputació de Lleida i la Paeria de Cervera, amb la col·laboració de la Xarxa d’Economia Solidària de Catalunya (XES).

Informació i imatge aportat per Ponent Coopera.