Inici » Actuacions per millorar la mobilitat a l’avinguda de Vallfogona
Actuacions per millorar la mobilitat a l’avinguda de Vallfogona

Actuacions per millorar la mobilitat a l’avinguda de Vallfogona

La Regidoria de Mobilitat ha realitzat un canvi en la senyalització a l’avinguda de Vallfogona amb la finalitat de prohibir l’estacionament de vehicles en aquest tram de carretera al pas pel nucli urbà de Cervera.

Es tracta d’un tram de la carretera L-214, que a l’interior del nucli urbà és l’avinguda de  Vallfogona, i no com a carretera no està permès aparcar-hi. 

Les actuacions que s’han realitzat són la col·locació de la senyalització vertical (prohibició parada i estacionament) i la reubicació del contenidor de vidre. 

Amb aquesta mesura es pretén millorar la mobilitat en un dels accessos a la ciutat de Cervera: facilitarà la circulació de vehicles per aquest tram de carretera, principalment els de grans dimensions (camions, tractors, vehicles especials,…); millorarà la visibilitat i la seguretat dels vianants; i també facilitarà l’accés a Urgències del Centre d’Atenció Primària.

Per a l’estacionament de vehicles es disposa d’aparcaments públics propers a aquesta zona, gratuïts i sense limitació temporal: el dels Silos, amb 89 places, i el del passeig de l’Estació, de 42 places. A més hi ha una alta disponibilitat de places d’aparcament en carrers propers, gràcies a la major rotació d’aparcament de vehicles a la zona blava.

Una altra actuació prevista per millorar la seguretat i la mobilitat a l’avinguda de Vallfogona és la senyalització d’un pas de vianants per travessar la carretera, prop del carrer dels Filadors. Ja es disposa de l’autorització del Servei de Carreteres del Departament de Territori de la Generalitat, que és el titular d’aquesta infraestructura, i es realitzarà en breu.