Inici » “Cervera, ciutat de Nadal”
“Cervera

“Cervera, ciutat de Nadal”

El paer en cap, Jan Pomés, i el regidor de Promoció Econòmica, Raimond Fusté, van presentar, dilluns 27 de novembre, les sis activitats que aquestes festes organitzarà la Paeria amb l’objectiu “que tota la ciutadania visqui la màgia del Nadal a Cervera”.

Segons Jan Pomés l’objectiu de la Paeria és “dignificar la celebració del Nadal a Cervera i convertir la ciutat en un referent de les Terres de Lleida”. 

En aquest sentit, van destacar com a principals novetats l’acte d’encesa de l’enllumenat de Nadal i un renovat Mercat de Nadal. 

L’encesa dels llums de Nadal tindrà enguany un acte central a la plaça Major, on s’instal·larà un nou element a la façana de la Paeria i es reforçarà l’enllumenat de la plaça. Aquesta nova estructura, que representarà un dels símbols de la ciutat, està pensada perquè també es pugui utilitzar en altres esdeveniment festius.
L’acte d’encesa serà el divendres 1 de desembre, a les 17.30 hores. Es complementa amb un taller previ gratuït d’elaboració de fanalets de Nadal, que es farà a la Paeria. Després de l’encesa hi haurà una cantada de nadales amb la Coral infantil Nova Cervera i una xocolatada popular.

El Mercat de Nadal enguany tindrà un format diferent ja que ocuparà la plaça Santa Anna, el carrer Major i la plaça Major. Aplegarà més de 50 parades, tant de comerç local com de paradistes de fora, que vendran flors, productes d’artesania, d’alimentació, decoració, antiguitats…. També hi haurà una mostra d’oficis, un corral d’animals, jocs gegants, actuacions musicals, gimcana, tallers, maridatges, una representació de Grepp Teatre, les exposicions de pessebres, caldo de Nadal…
El Mercat serà el dissabte 9 de desembre i estarà obert de les 11 a 20 hores.

El Parc de Nadal, al pavelló polivalent, tornarà a oferir un espai de lleure per a infants i joves. Obrirà del 27 al 30 de desembre i els dies 3 i 4 de gener.
En altres espais i equipaments municipals s’organitzaran activitats diverses per a joves: jocs de taula, l’inflable Crazy Jump Race, tallers de teatre, zona recreativa de màquines retro, joc d’escapada (scape room), guerra de pintura (paintball), cinema, l’espai de consoles “Game over”, un passatge teatralitzat sobre el “Conte de Nadal” a càrrec de La Caserna i l’escola de ràpel.

En la roda de premsa també es van presentar els cartells d’altres activitats com la Visita del Patge Karim (dijous 28 de desembre), la Festa de Cap d’Any i la Cavalcada de Reis.

Amb el lema “Cervera, ciutat de Nadal” s’han elaborat sis cartells diferents però seguint una imatge unitària. Han estat creats per la dissenyadora Anna Domenjó.